@-merkki! Tuo unohdettu symboli, jota ei näe internetissä lainkaan, vaikka se on niin kätevästi näppäimistöltäkin saatavissa... Kyllähän tämän sivun logoidean keksimiseen meni aikaa ennen kuin tuo symboli huomattiin. Psst! Hieno idea käytettäväksi myös internetistä kertovissa lehtiartikkeleissa, tv-ohjelmissa yms. Maailma tarvitsee kissanhäntiä!

Kauhea nahistelu Nämä sivut saivat alkunsa, kun kaksi www-sivujen tekemisen ammattilaista: Heidi Koivula ja Jan Lipponen kirjoittivat mielenkiintoista Ohjelmistotutkimus-kurssin tutkielmaa. Niinhän se tässä tieteen maailmassa aina käy, että yksi tutkimus poikii koko joukon muita tutkimuskohteita. Yksi tällainen tutkimuskohde oli tehdä mahdollisimman hienot webbisivut. Sellaiset, joissa yhdistyy koko osaamisemme kirjo: esteettinen ulkoasu, vankka asiasisältö ja ohjelmointikokemus, jolla tehdään sovelluksia, joita ei tiedetty olevan edes mahdollista toteuttaa edes JavaScriptillä.

Tavoitteemme ei ollut helppo, sillä kuten jokainen webissä surffaillut tietää, niin kaikki sivut loistavat kilpaa laadullaan. Me keräsimme kuitenkin kaikista sivuista parhaat ominaisuudet, jotka on lueteltu tässä:


Esteettisyys

Asiasisältö
Toiminnallisuus
Niin että mistäkö tällaisen ihastuttavan sivun löytää? No vaikkapa täältä! Osittain näitä ihanuuksia on aika monella muullakin sivulla, mutta nyt voit ensimmäistä kertaa kokea tämän kaiken kerralla. Oi riemua, ah ihanuutta! Elämys on niin kokonaisvaltainen ja avartava, että tämän jälkeen huomaa sivuista uusia piirteitä. Saatat esimerkiksi oppia riemuitsemaan asioista, joita sivulla EI ole.

Ole hyvä: Katso ja ihastu!

P.S. Haastavasta ulkoasustaan huolimatta nämä sivut ovat suoranainen aarreaitta jokaiselle, joka haluaa oppia lisää HTML:stä. Lähdekoodeja saa lukea ja lainata vapaasti (vaikeapa sitä olisi kieltääkään).