Chat Tzät Tzää
Päivitetty: 16.7.2001

[Kuva tyypillisestä chattitilanteesta]
Tälle sivustolle on kerätty esimerkkejä personallisuuksista, joihin Heidi ja Lippis ovat törmänneet sinkkuchatissa, MTV3:n pelichatissa ja City-lehden Ouluchatissa. Pelichat oli paikka, jossa saattoi keskustelun ohella pelailla yksinkertaisia lautapelejä (ristinolla, othello, laivanupotus ja shakki). Sinkkuchat ja Ouluchat taas ovat keskittyneet jutusteluun (ja ehkä johonkin muuhunkin...).

Alla olevissa esimerkkikeskusteluissa käytetyt nimet ovat keksittyjä (omia nimiämme lukuunottamatta). Myös lauseiden ulkoasua on yhdenmukaistettu, jotta niiden lukeminen olisi helpompaa. Kaikki repliikit ovat kuitenkin todellisia ja tarkkoja lainauksia (kirjoitusvirheitään myöten) oikeista keskusteluista. Tarkoituksena ei ole loukata ketään eikä pilkata chattaajia. Emme myöskään yritä tällä sivustolla mainostaa itseämme (sitä tarkoitusta varten meillä on omat kotisivut), joten olemme pyrkineet pitämään omien kommenttiemme siteeraamisen minimissä.

Rosalyn Roskittaja    Mieskuoro Huutajat    Lasse Likinäköinen
Aapo ja Anu Aapiskukko    Vanessa Varhaiskypsä    Olli Oppipoika
Prinssi Nakki    Roope Roolimies    Tommi Taapermanni
Helmi ja Heikki Halpaheikki    Kalevi Älypää    Vallu Varattu
Markku Muodonmuuttaja    Erkki Erikoiskyky    Jorma Lerssi
SannaBoy Spesiaali    Krisse Kriteeri    Seppo Sanaseppo
Pekka Pilkkijä    Kai KylläKai    Tuula ja Tuire Tukkanuotta
Toivo TaanToivotaan    Asta TaasTaas    Kalle Kapitalisti
Jere Jengipomo    Pierluigi Pikarakastuja    Jammu-setä
Matti Näsä        

Nimien parhaimmistoa
   
Muita hassuja lausahduksia
   
Palaute

Molemmat sivuston tekijät ovat vannoutuneita chatin vastustajia (tai ainakin olivat viidenteen opiskeluvuoteen asti...). Heidi sen takia, ettei hän voinut ymmärtää ihmisiä, jotka elävät yötäpäivää netissä virtuaaliystäviensä seurassa. Lippis sen takia, että hän ymmärsi näitä ihmisiä liiankin hyvin. Häneltä nimittäin meni yksi lukukausi IRC:ssä. Ehkä juuri siitä syystä Heidi olikin helpompi maaniteltava ja hän oli se, joka ensimmäisenä hairahtui. Ja minne Heidi menee, niin Lippis seuraa... Näin hänkin lopulta uskaltautui chattiin.